пн-пт 10:00-19:00
Киев, 03115, пр. Победы 89а

+38 (044) 451-00-04 временно не работает
+38 (068) 707-74-51
​+38 (063) 252-70-82
Информация о туре
Название тураМаковецька сироварня та місто Богуслав
СтранаУкраина
Курорт
Вид тураТуры выходного дня
Город отправленияКиев
Стоимость799 UAH
Заказать тур
Описание

 «Маковецька сироварня та місто Богуслав».

      

   Програма туру.

Відправлення з Києва туристичним автобусом від станції метро «Іподром» о 09:00.

Перша локація – нашого маршруту – невеличке місто з великою історією, м. Богуслав.

У 123 км від Києва на річці Рось знаходиться невелике місто Богуслав, засноване в 1032 році. Про походження назви міста існує  така легенда- Київський князь Ярослав Мудрий, розгромивши загони кочівників, піднявся на один з пагорбів, де було розташовано маленьке поселення.  Оточений своїми воїнами, які радісно вітали свого князя зі словами: «Слава Ярославу!»  - Він, витерши піт з чола, дивлячись услід ворогам, які тікали, стомлено сказав: «Богу слава!»  Ці слова були підхоплені багатьма голосами: «Богу слава!».  З того часу і стало називатися укріплене городище, а пізніше місто, Богуслав.

Місто не велике, але дуже цікаве. Богуслав – одне з перших місць на правобережній Україні, де Наказним Гетьманом Самійлом Самусем була заснована козацька січ, яка називалась “Січ Росьова”. Колись в Богуславі проходили великі ярмарки, люду збиралось понад 10 тисяч. Бував на цих ярмарках маленький Тарас Шевченко. Про них писали Іван Нечуй-Левицький, Шолом-Алейхем. А ви знаєте, що й досі богуславські базари проходять по дням, затвердженим ще 400 років тому, а бабусі у торгових рядах зважують  домашній сир не в кг, а в фунтах?

Є в Богуславі і своя “Роксолана”. На великому острові посеред річки Рось височіє пам’ятник народній героїні Марусі Богуславці, дівчині-бранці, що врятувала з турецької неволі 700 українських козаків.

Крім усього іншого, Богуслав є відмінним місцем для відпочинку. Саме тут знаходиться знаменитий пам'ятник природи - Богуславське гранітне оголення, або так звана гранітна «яма». Вчені припускають, що вік цих скель сягає 2 мільярдів років....

 

Ми не будемо намагатися осягнути неосяжне, але Пані Олена з задоволенням розповість про зв'язок між Богуславом і жіночим султанатом, про вишні, тітоньок з Бердичіва та літературу, про енергію гранітів і судовий процес. І, звичайно, у вас буде можливість побути наодинці з гранітними масивами, водою і тією силою, яку вам подарує стародавнє місто Богуслав.

Друга локація маршруту - ненадовго зупинимось біля Іоано-Богословського храму в селі Розкопанці. У 1884 році Свято-Покровський храм міста Богуслава було перевезено з міста Богуслава до села Розкопанці у зв’язку з його частим підтопленням водами річки Рось і на новому місті освячено на честь апостола Іоана Богослова. Це – колишній Свято-Покровський храм 1726 року, що стояв у Богуславі на каменистому острові, де зараз височіє пам’ятник Марусі Богуславці. Саме в цьому храмі був охрещений майбутній художник І.М.Сошенко. Оскільки храм дерев’яний, його розбирали та після перевезення збирали по-новому.

Третя локація маршруту - Марьїн утес  біля селища Дибенці. Прогуляемося та побачимо величну панораму на річку Рось. А ще обов'язково загадаемо бажання у потаємному місці, яке знає  наш гід, та тихенько щоб ніхто чужий не почув - розповість тільки Вам...

 

Ви вважаєте, що сир це буденна річ?  А це як подивитись!  За чутками, не що інше, як камамбер (сорт м’якого жирного сиру) сприяв появі на світ легендарної картини Сальвадора Далі «Текучий годинник». Одного разу, покуштувавши на вечерею сир камамбер, Далі присів перед незакінченим полотном, загасив світло і почав міркувати про дивовижний смак цього сиру. Власне тоді в його уяві і з’явилося прекрасне бачення «текучого часу»....

Четверта локація маршруту – «Маковецька сироварня», ферма "Семеро козенят", біля села Лука, на межі Таращанського і Богуславського районів Київської області (близько 140 км від Києва).

"Створити власне господарство 10 років тому довелося від бажання годувати мою сім'ю корисними, натуральними та свіжими продуктами- розповідає президент Асоціації козівників України і господиня ферми Ірина Дем'янюк.

Коли я з Європи завозила перших тварин, в Україні козівництва, як такого, не було. Ми першими вийшли на ринок з молоком, йогуртами та сирами. Це було ново і цікаво...

На смак готового сиру впливає безліч різних чинників: порода або вік тварин, які трави ростуть на пасовищах, бактеріальна флора, будь-які раптові зміни погоди або навіть зміна барометричного тиску і, однозначно, професіоналізм сировара, ретельно підібрані рецептури і умови для дозрівання...

На відміну від багатьох зарубіжних сироварів ми йдемо на ризик коли варимо сир, експериментуємо. Я пов'язую це з духом авантюризму в українських сироварів. Всі вони дуже творчі, на льоту схоплюють теорію, і паралельно з її відпрацюванням починають впроваджувати експерименти. І треба сказати, багато з них дуже успішні.

Сьогодні на «Маковецькій сироварні» ми переробляємо понад однієї тони молока на добу і виробляємо 12 видів сиру, які цілком здатні скласти конкуренцію французьким, швейцарським та італійським сирам.."

 

Спеціалізація: виробництво крафтових сирів з козиного та коров’ячого  молока. Унікальна рецептура, сировина високої якості, поголів'я племінних кіз, привезених з-за кордону, збалансоване харчування на основі органічної їжі і вільного випасу. Під час відвідування буде представлена історія сироваріння, показана технологія виробництва окремих видів сирів і звичайно ж дегустація, з можливістю придбати якісний і корисний продукт.

 

Крім цього ми спробуємо разом з власником сироварні приготувати  справжню фету, так, як це роблять в грецьких селах. І не дивуйтеся, якщо Ви відчуєте себе справжнім чарівником сироваром!

 

Орієнтовний час прибуття до Києва, до станції метро «Іподром» - 21:00.

У ціні враховано:

•             Обслуговування комфортабельним автобусом за маршрутом;

•             Супровід професійним гідом;

•             Екскурсійне обслуговування;

•             Медичне страхування;

•             Дегустація сиру, чай, кава під час дегустації.

 

 

 

Транспортний засіб проходить обов'язкову передрейсову обробку (хімічну і миючу чистку, обробку поверхонь антисептичними засобами). В автобусі у вільному доступі знаходяться флакони з антисептиками та вологі антисептичні серветки. Обов'язковим є наявність і використання масок.

 

Похожие туры
^ Наверх